חלב נוכרי וקמח חדש בחו"ל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 31/05/16 19:22 כג באייר התשעו

שאלה

שלום וברכה.

בקיץ הקרוב אנו נוסעים בע"ה להוריה של אשתי שמתגוררים בניו יורק.

הוריה של אשתי אינם מחמירים בנושא חלב נוכרי/קמח ישן.

משפחתי כן מקפידה על העניין(יש לציין שההקפדה על חלב נוכרי החלה רק מהדור של אבי, אבל סבי לא מקפיד על חלב נוכרי).

שאלתי- האם בזמן שהותנו בחו"ל נוכל להקל ולצרוך חלב נוכרי/קמח חדש?

ניתן להסתדר בלעדיהם, אך הדבר כרוך בכך שקונים עבורנו מצרכים נפרדים.

תודה.

תשובה

שלום

אין להקל בקמח חדש. בשעת הדחק אפשר להקל בחו"ל בחלב נכרי ממחלבה ידועה שיש בה פיקוח ממשלתי. אך אם אפשר להמנע, עדיף. באבקת חלב נכרי אפשר להקל.

כל טוב