ערב שירה בציבור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/05/16 19:55 כא באייר התשעו

שאלה

שלום הרב,

אנו מעוניינים לקיים ערב שירה בציבור בקהילה בבית הכנסת.

השאלה היא מה הדרך הנכונה לכתחילה לארגן את הערב:

האם יש צורך שהשירה תהיה בשני מקומות נפרדים,

או שאפשר להסתפק בישיבה בשתי קבוצות נפרדות לגברים ולנשים?

האם יש צורך לעשות מחיצה בין הקבוצות?

כיוון שאנו המארגנים, נשמח לתשובה כיצד ראוי לנהוג לכתחילה (ולא האם מותר בדיעבד להשתתף בערב שאורגן בצורה כזו או אחרת).

תודה רבה לכבוד הרב

ויום ירושלים שמח

תשובה

שלום וברכה

פעמים רבות כתבתי כי אין לשאלה זו תשובה אחת שהיא נכונה תמיד, שכן הדברים, כמו דברי הלכה רבים ומגוונים, תלויים מאוד בנסיבות.
נראה כי אם יושבים בשתי קבוצות נפרדות, ולא שרים סולו, כי אם במקהלה, את אותו שיר (לא דו-שיח מקהלתי בין גברים לנשים) הדבר אינו אסור, וניתן לקיים אותו אם יש בכך חשיבות.

כל טוב