ב״ה לכבוד הרב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/05/16 19:51 כא באייר התשעו

שאלה

ב״ה לכבוד הרב

ככה היה סיפור איפה שאני גר שמישהו נשוי שכב עם מישהי נשואה היה איתה בקשר שנה ואז הפסקה ואז אחרי שנתיים שוב.

הנ״ל אירגן לה גם את חברים שלו ממקום אחר. וכתוצאה מהסיפור היו המון שמועות ש10 גברים מעורבים מאיפה שאני גר באירוע והתחילו גם לרוץ שמות של אנשים .

אני הלכתי לדבר ישירות עם הבעל של זאת ששכבה [הם התגרשו] הוא אמר לי והראה לי הוכחות שמאיפה שאני גר היה רק גבר אחד [היו עוד גברים אבל לא מאיפה שאני גר]

עכשיו השאלה שלי היא כזאת האם מותר לי להגיד שהיה רק אחד מעורב מהאיזור שאני גר בו והאם מותר לי להגיד מי ?!

א]כדי שיזהרו ממנו בבחינת על תתחבר לאדם ר״ע ו ב] כדי לטהר את השמועות שלא יחשבו שהרבה פה עברו על לא תנאף ובטח לא אנשים ספציפים

תשובה

שלום וברכה

יש לחלק את התשובה לשאלה הכואבת הזו לשני חלקים:
א. האמנם יש צורך בכלל להתעסק עם המקרה המכוער הזה, שהוא נורא בתחומי קדושת הנישואין בישראל ובתחומי בין אדם לחברו ובין אדם לעצמו, מכל בחינה ומכל הסתכלות. הטוב ביותר הוא להותיר את המקרה בשולי החיים, ולא להפוך אותו לעיסוק המרכזי. איני מוצא חשיבות גדולה לשאלה האם בשביל לא להתחבר לרשע יש צורך לדון בשאלה האם היו אנשים נוספים או לא, וגם השם של המקום אינו חשוב כל כך לעיסוק בו.
ב. רק אם יש צורך חיוני (שאני לא מכיר, שכן לא מצאתי בדבריך כזה), ואכן צריך להתמודד עם בעיה אמיתית שהמציאות יוצרת - מותר. אבל כאמור, כדאי יותר להתרחק מכך.

כל טוב