שילוב אצבעות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/05/16 13:44 כא באייר התשעו

שאלה

אבא שלי תמיד היה אומר לי מגיל קטן שאסור לשלב/לחבר ידיים, רגליים ואצבעות...

הייתי שואל למה אבל הוא תמיד היה אומר כי סבתא הייתה אומרת, כי זה פוגע במזל...

תמיד חשבתי שזו אמונה טפלה אבל אתמול במקרה היינו בבית כנסת ושמתי את רגלי הימנית על השמאלית והוא התריע אותי עברגע ששמתי, שאלתי אותו- למה? זה מבחינה דתית? והוא אמר לי כן למרבה הפתעתי, אבל הוא לא ידע להגיד לי את הסיבה, הוא אומר שככה אמא שלו לימדה אותו.

אגב, כל האמונות טפלות האלה של אסור לשים תיק על השולחן כי זה פוגע בפרנסה ואסור לאכול מהסיר וכדו', זה באמת אמונות טפלות או שזה מבחינה דתית?

אשמח אם תוכל להרחיב ולפרט.

תשובה

לשים רגל על רגל בבית כנסת זה לא ממש מכובד. במיוחד באמצע תפילה.
באופן כללי, הדברים שהזכרת הם אמונות טפלות.
יש פירוט מאוד מעניין בספר של הרב שלמה אבינר שנקרא 'נר באישון לילה'. מומלץ מאוד