מה הייעוד שלי בחיים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/05/16 16:26 יט באייר התשעו

שאלה

שלום,

אם אני מרגיש שהייעוד שלי בחיים הוא מצד אחד לעסוק בתחום הטכנולוגיה, מצד שני בתחום העדתי-תרבותי ומצד שלישי לעסוק בתחום היהדות ולחזור בתשובה אבל על הדרך יש גם חששות מהחזרה בתשובה שמונעות ממני לעשות זאת, מה עלי לעשות?

לא יודע למה אבל התחברתי חזק לתחומים האלה, בעיקר לתחום העדתי והדתי, הם מאוד מעניינים אותי.

החיים עוד לפני ואני בן 17, יכול להיות שהייעוד שלי יתגלה בפני בעתיד?

אגב, אני חילוני מאמין באמונה שלמה בה' יתברך על אף שאני עושה ויתורים על חלק מהמצוות שצריך לעשות, מה שאסור לעשות אני לא עושה ומשתדל לא לעשות (לשמור שבת לדוגמה אני לא שומר- מדליק חשמל והכל חוץ מאש וקידוש אנחנו עושים, לדברים כמו קעקוע ואוכל לא כשר בחיים לא אתקרב) וזה גם בגלל שאני גדלתי וממשיך לגדול בבית חילוני עם ערכים מוסרים-דתיים.

תשובה

שלום
אכן הייעוד יתגלה בע"ה בעתיד.
כעת כדאי שתתחזק בלימוד התורה ובשמירת מצוותיה.
אפשר כמובן לעסוק גם בתחומים שמעניינים אותך, כמו טכנולוגיה ודברים אחרים, ובלבד שאין בהם שום חשש של איסור.
בהצלחה רבה