הדלקת נרות בחג לשם נוי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/05/16 14:31 טו באייר התשעו

שאלה

שלום רב,

בערב יום השבועות אשר יתקיים במוצאי שבת אנחנו אוכלים ארוחת ערב בגינה, לשם האווירה חשבתי לקשט את איזור הישיבה בנרות דולקים.

רציתי לדעת האם מותר לעשות זאת? אני כמובן לא אכבה את הנרות אלא הם ידלקו את שיגמרו אך כמובן שההדלקה היא לצורך נוי בלבד ולא לבישול.

תודה,

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

נראה שאין להדליק נרות לנוי בלבד. התירו לבשול חמום, ובדוחק היו שהתירו לתפילה אבל בודאי לא לנוי בלבד.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ