פרשת השבוע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/05/16 23:46 י באייר התשעו

שאלה

לכב' הרב שלום,

אני נוסע לחו"ל ל-8 ימים, כמובן עם שבת באמצע. בשבת שאהיה בה בחו"ל יקראו בארץ את פרשת במדבר, בעוד שבמקום בחו"ל בו אהיה יקראו את פרשת בחוקותיי. האם במצב כזה:

1. אני פטור משמיעת פרשת במדבר בציבור?

2. אני פטור מקריאת פרשת במדבר שניים מקרא ואחד תרגום?

תודה וכל טוב,

אורי.

תשובה

1. החיוב של קריאת התורה הוא חיוב של הציבור, ולכן תשמע את קריאת התורה עם הציבור שבו אתה נמצא (בחוקותי בשבת הבאה ונשא בעוד שבועיים).
2. בהנחה שהשבוע קראת שנים מקרא ואחד תרגום של בחוקותי, בשבת הבאה (בחו"ל) אתה לא צריך לקרוא שמו"ת, ובעוד שבועיים (בארץ) תקרא גם את של במדבר וגם את של נשא.
כל טוב