חוב שצריך להחזיר, כיצד?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/05/16 15:11 כח בניסן התשעו

שאלה

שלום הרב.

התברר לי בשנה האחרונה שהייתי חייבת סכום כסף רב לחנות שהיתה לכיתה שלי בכיתה י"ב, כאמור סיימתי מלפני כמה שנים את הלימודים.

אני מעוניינת להחזיר את החוב אך החנות כבר אינה. הייתי רוצה לדעת מה ההלכה אומרת בעניין הזה? ומה עליי לעשות על מנת להחזיר את הסכום? ולמי להחזיר?

תודה.

תשובה

שלום
אם החנות היית שייכת לבנות הכיתה, כלומר, שאם כשהיא נסגרה נשאר סכום או חוב זה חולק בין כולן, יש להחזיר לכל בת את החלק היחסי (אם זה יוצא סכום קטן ולא משמעותי לכל אחת, אפשר פשוט ליידע אותן, ולוודא שהן מוחלות).
אם לא יודעים למי להחזיר, לתרום את זה לצורכי רבים.