חופת נידה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/05/16 14:22 כח בניסן התשעו

שאלה

שלום,

אני מתחתנת עוד פחות מחודש וככל הנראה אהיה בנידה בחתונה. מה עושים? מתי אמורים לעשות את המקווה? האם זה אמור להשפיע על טקס החופה?

תודה.

תשובה

שלום
קודם כל מזל טוב גדול. בע"ה תזכו להקים בית נאמן בישראל.
לפני הכל, תתקשרי בבקשה בהקדם למכון פוע"ה - 02-6515050, ותבקשי לדבר עם אחד הרבנים (אפשר כמובן, בעילום שם), בכדי לבדוק כמה שיותר מהר האם אכן זו תהיה חופת נידה, מכיון שבימינו יש אפשרות לסדר את הדברים האלה מראש עם כדורים.
אם אכן, תהיה חופת נידה, ציך לדעת שזה לא סוף העולם, וזה לא דבר כל כך נדיר.
את הטבילה עושים רק אחרי החתונה, כאשר האישה מסיימת את תהליך הטהרה מנידתה.
לגבי טקס החופה, יש לכך השלכות, וזה תלוי במנהגי העדות השונות. לכן, לאחר שתוודאי עם מכון פוע"ה (אולי גם הרופאה שלך יכולה לעזור), שאכן תהיה חופת נידה ואי אפשר להשפיע על כך, תודיעו את זה לרב שמסדר את הקידושין, והוא יסביר לכם איך עושים את החופה.
אם מתנהלים נכון, אין שום סיבה, שחוץ מהרב שמסדר את הקידושין, עוד מישהו יידע מכל העניין.
בהצלחה