נדר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/05/16 09:13 כז בניסן התשעו

שאלה

היה לי מקרה שבו קיוויתי להיחלץ מאיזו צרה, בעקבות כף אמרתי שאם אחלץ מהצרה אתרום (בלי נדר) סכום כסף לא ידוע שהיה אמור להגיע אלי בעקבות איזו עסקה שביצעתי.

לצערי נקלעתי לצרה נוספת שעלולה לגרום לי להוציא סכום ממון רב מאוד, האם אפשר להשהות את התרומה עד שאדע שאני נחלץ מהצרה שעכשיו נקלעתי אליה?

אני יודע שאמרתי שאתרום את הכסף בלי נדר אבל אני חושש שאני עושה פה מעשה לא כשר

תשובה

אם אמרת שזה 'בלי נדר', אינך מחוייב בתרומה. וקל וחומר שאתה יכול לחכות