פרידה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/05/16 19:41 כג בניסן התשעו

שאלה

שלום לרב,

אני בחורה דתית מאמינה באלוקים,

יצאתי במשך שנה וחודשיים עם בחור חילוני,

היינו זוג למופת. עד שנכנס עניין הדת והתחילו הפיצוצים...

אמש נקטע הקשר בנינו והחלטנו על פסק זמן של חודש,

שלאחריו נגיע עם מסקנות. האם לחזור או להיפרד יפה.

לבי שבור, מרוסק, עד כדי מחשבות אבדניות.

קשה לי עד מאוד.

איך אני יכולה להתגבר על הפרידה?

איך אני יכולה להרים את עצמי ולא ליפול מטה?

תשובה

שלום
אמנם יש מציאויות של זוגות נשואים כאשר אחד איננו שומר תורה ומצוות, אבל לכתחילה זו מציאות קשה מאוד ולא מומלצת. במיוחד הדבר בא לידי ביטוי בקושי המאוד גדול לשמור טהרת המשפחה (שגבר שאיננו מאמין בזה, יסכים כל חודש להיות מרוחק מאשתו במשך קרוב לשבועיים, או מספר שבועות לאחר הלידה), שבת, כשרות וכן להסכים יחד על חינוך הילדים, הן מבחינת מוסדות הלימודים והן בדגשים החינוכיים בבית (קשה מאוד לחנך ילד לשמירת מצוות כאשר הוא רואה את אביו מתנהג אחרת).
לכן, את צריכה קודם כל להפנים בשכל שזה מה שנכון לך, וזה רצון ה' ממך. אמנם קשה לראות את זה עכשיו, אבל כאשר תמצאי את בן זוגך המתאים, תביני כמה זה היה נכון.
אם את מרגישה שאת לא מסוגלת להתמודד לבד מהבחינה הנפשית (כפי שאת מתארת), אני מציע לפנות לגורם מקצועי מייעץ.
בהצלחה רבה