חלום על סבא ז"ל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/05/16 16:02 כג בניסן התשעו

שאלה

שלום הרב

חלמתי בשבת בצהריים חלום שמדאיג אותי.

לא יוצא לי לחלום על סבא שלי ז"ל הרבה..לעיתים נדירות ממש.

ובשבת בצהריים חלמתי את החלום הבא:

הגעתי לבית כנסת,הבית כנסת היה אחד היפים שראיתי מימי...הכיסאות היו מונחים במן מדרגות כאלה(בדומה לאולם קולנוע רק בהרבה יותר מצומצם וקטן) והיו אדניות של פרחים בין שורה לשורה עטופים בנייר צלופן.

נכנסתי בטעות להיכן שהגברים מתפללים ופתאום אני רואה את סבא שלי למטה...נופפתי לו ואמרתי היי סבאא בהתלהבות,הוא עלה למעלה ולקח את ידי ויצא איתי משם כדי לדבר בחוץ,בשביל לא להפריע למתפללים.

בדרך כלל אני רואה אותו עם שיער אפור לבן,הפעם השיער היה שחור ממש בלי טיפת הזדקנות,וגם השפם.

הרגשתי עליו שהוא קצת יותר רציני מתמיד...

אמר לי: לקחתי משם(מבית הכנסת) כמה עוגיות של שם השם...

רוצה גם?

אמרתי לו כן,תביא לי גם אם אפשר

ואז הוא שינה נושא..

ואמר לי: "תקשיבי,את צריכה שאחיך יתחתן,רק אחרי שהוא יתחתן יתקרש לו המזל ואז תמצאי את הזיווג שלך,והזיווג שלך לא חייב להיות מפה(והוא הצביע על בית הכנסת) הוא יכול להיות גם ממקום אחר..."

כשהוא אמר "יתקרש" הוא העביר את ידו על קרש כזה עם מישור ישר ושני בליטות מהצדדים,כאילו מנסה לומר,יתיישר.

תמיד כשחלמתי על סבא שלי אף אחד אחר לא ראה אותו חוץ ממני,והפעם אמא שלי שמה לב אליו,והתערבה..נכנסה לשיחה ואמרה: מה זאת אומרת יתקרש??

אז סבא ענה לה: יתקרש...אין מה לעשות,צריך לחכות שהוא יתחתן ואז המזל שלו יתקרש והיא תמצא את הזיווג שלה.

ואז התעוררתי מהחלום.

זה היה ממש מלחיץ ומוזר!!!

והוא התנהג שונה מבדרך כלל...הרגשתי שהוא סבא שלי אבל לא ממש כמו שאני מכירה אותו מחלומות קודמים,הוא גם אף פעם לא דיבר יותר מידיי...פתאום הוא מפתח שיחה ארוכה יחסית!

אני רוצה לדעת האם יש לשים לחלום הזה?

ואם כן,מה המשמעות של כל מה שהלך שם?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

החלום הזה נוגע בהקשרים משפחתיים שונים: כדי להבין אותו צריך לדעת על הסבא, על האח, על האמא... מבחינתי, קצרה היריעה.
אם כל כך חשוב לך תבקשי לפגוש מישהו שמבין בחלומות.
אגב, פסיכולוגים מאוד אוהבים לעסוק בחלומות.
במקרים כאלה אני אומר בשעת ברכת כהנים את מה שכתוב בסידור אודות חלומות, זו גם עצתי עבורך.
תזכו לישועות רבות.