האם מותר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/05/16 09:59 כג בניסן התשעו

שאלה

האם מותר ליקנות בגדים ולחדש שאלתי גבאי בבית הכנסת והוא אמר שבכל שבת אפשר לחדש ביגוד ועוד שאלתי עןד אנשים דתיים וכל אחד אמר אחרת מנסה לישמור אבל איך אפשר שאפילו רבנים אומרים כל אחד טחרת אקוה לקבל מימך ת תשובה שאוכל ללכת בה לפי התשובה שאלה שניה כלי בית ניתן ליקנות ולחדש למשל וילון וליתלות אותו אגרטל תודה לך כבוד הרב דרך אגב אני אשכנזיה וחלק מהרבנים האשכנזים כל אחד אומר אחרת לגבי חידוש דברים בספירת העומר מודה לך מאוד ושבוע טוב

תשובה

מותר לחדש דברים בספירת העומר, וגם לברך שהחיינו. ויש מחמירים בדבר שצריך לברך עליו שהחיינו, ולפיהם יכול לחדש בשבת ולברך אז.