חיזור וזיווג אצל בעלי מוגבלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/04/16 01:33 כ בניסן התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב

אני מרגיש מאוד מתוסכל וחסר אונים במצב שאני נמצא בו

אני גבר בעל מוגבלות, לא משהו קשה וגם לא פיזי, ובתור אחד כזה מאוד קשה לי בכל התחום של היחסים עם המין השני. אומרים שאישה רוצה תמיד גבר חזק שהיא תוכל להישען עליו ובכלל זה נדיר שמישהי תבחר כזה עם מוגבלות, אבל כשזה בא מהצד השני אז זה לא ככה, גברים הרבה פעמים מוכנים לקבל אישה עם מוגבלות בגלל שבחברה הצבועה שלנו זה לגיטימי שהאישה צריכה יותר עזרה. ובגלל המצב הזה אני ועוד הרבה גברים בעלי מוגבלות נדפקים מאוד, כי גם אחוז הנשים עם נכויות נמוך יותר מאחוז הגברים וגם חלק מהן מוצאות בן זוג ללא נכות ואז מה נשאר לגברים עם נכות? כמעט כלום! ואני רואה את זה כל פעם מחדש, בכל אתר הכרויות לקהילת הנכים אחוז הבנות מאוד נמוך ובקבוצות שמנסים לעשות אנשים שעובדים עם בעלי מוגבלויות אין כמעט היענות מנשים! אז זה שם אותי ועוד הרבה גברים במצב בלתי אפשרי, אפילו שאני כבר מזמן הבנתי שצריך להתפשר על מישהי עם מוגבלות זה לא נותן לי כמעט אפשרויות. אז השאלות שלי הם

1) מה נראה לך הסיבה שאלוהים ככה דפק אותנו חזק בלי כמעט יכולת לצאת מהמצב הזה?

2) מה אתה מציע לי ולכל שאר המתוסכלים לעשות? הרי לא ניקח מישהי שאנחנו לא אוהבים רק בגלל שאין אפשרות אחרת

תשובה

בס"ד
שלום רב,

דבריך נוגעים ללבי.
כואב לי לשמוע על המצב הקשה שלך ויותר מכך על הייסורים שנגרמים לך.

באשר לשאלה הראשונה: מדוע אלוקים פוגע באנשים מסוימים יותר מאחרים? כדי להשיב על שאלה כזאת, צריך להתבונן על המציאות כולה לכל רוחבה ועומקה.

העולם מלא באנשים סובלים:
יש זוגות שהתחתנו והזוגיות שלהם מלאה רוע ומלחמות.
יש זוגות שהתחתנו ולא מצליחים ללדת, החיים שלהם הופכים לצל.
יש זוגות שהתחתנו ונולדו להם ילדים, והילד חולה וסובל.
יש זוגות שהתחתנו ואבדו בן זוג או שכלו בנים.
יש המון אנשים חולים שחיים בחרדה מתמדת או בטיפולים קשים ומייסרים.
יש אנשים מלאים רגשי אשמה על דברים רעים שעשו לאחרים.
יש אנשים מלאים שנאה על דברים שעשו להם.
יש אנשים מלאי אכזבה מעצמם, יש מיואשים מהחיים.
ויש אלפי בחורות צעירות נפלאות, חלקן רווקות וחלקן גרושות, שמחפשות בן זוג ונמצאות באכזבה ואפילו בחרדה מתמדת.

הסבל הרב הזה שהעולם מלא ממנו, מאפשר מעשים אציליים. מעשים נפלאים של סיוע ותמיכה, של וויתור ונתינה, רגישות ואהבה.

היום שמעתי ברדיו שיחה עם אישה שהמתינה 8 שנים לילד בגלל בעיה גנטית.
הרופאים היו מייעצים לה ולבעלה להתגרש מפני שכל אחד מהם יוכל להשיג ילד בנפרד.
היא מתארת כיצד היא אומרת לבעלה שהוא חופשי ללכת ובעלה מתעקש להישאר איתה.
בתום שמונה שנים מתברר שהם לא יזכו לפריון אלא אם כן יקבלו תרומה של זרע או ביצית.
האישה מוותרת לבעלה ומקבלת ביצית מאישה אחרת.
שמעתי אותה, בכיתי בליבי ואמרתי לעצמי: כמה כוח,כמה גבורה, כמה אהבה,כמה הקרבה, כמה חסד,
הסבל הזה הביא לעולם?
(באותה מידה היא ספרה על 'עצות', 'הערות' וכד' של חוסר רגישות ואדישות מהסביבה שלהם (חברים; משפחה) מצד שני).
בלי הסבל שנופל על אחד לא תתרחש אפשרות לחסד, גבורה ותפארת אצל האחרים.

באשר לשאלה השניה: מה אני מציע?
הדרך האמונית היא לראות בקושי אתגר מצד אחד, לראות בו הזדמנות לגילויים מיוחדים וגם לא לוותר על החיים בגלל הקושי. לא להפוך את הקושי לקללה שהורסת לך את החיים.

תחשוב שאתה צריך לחיות כל יום את החיים שלך כפי שהם. לעשות דברים שטובים לך, לחלום על מה שאתה מסוגל להשיג ולפעול לשם כך.
כל זה לצד הרצון והפעולה למצוא בת זוג.
המוגבלות מקשה לעיתים להתפתח בתחום מסויים אבל לא מונעת התפתחות בתחומים אחרים: חרש לא יכול להיות מוזיקאי אבל יש עוורים שהם מוזיקאים מעולים, באותה מידה יש חרשים שמציירים נפלא.
תבדוק באיזה תחום אתה יכול להביא לידי ביטוי באופן יותר מלא ומשמעותי את הכישרונות שיש לך, תשקיע ותתפתח בתחום הזה בכל הכוח ובכל המרץ. זה גם ימלא את החיים שלך וגם יאפשר לך להציע משהו מיוחד ומעניין כאשר תהיה מישהי הפרק.
אתה יכול להיות מעורב בפעילויות שונות דרך המחשב - אתרי יצירה או אתרי שיח שונים. אם אתה נייד אתה יכול לצאת למקומות שונים בהם נפגשים צעירים וצעירות.
תחשוב כיצד אתה יכול להציג את עצמך ברשת בדרך היותר מעניינת וצא לדרך גם בהיכרויות.
באתרי היכרות תהיה בטוח, תיזום ותציע את עצמך (אולי גם באתרים שאינם לבעלי מוגבלות).
אני מברך אותך בהצלחה,
בכל לבי.