בנק הזרע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/04/16 20:03 יח בניסן התשעו

שאלה

בס"ד

רציתי לשאול:

1. האם מותר להתפלל עבור אשה לא נשואה לזרע בר קיימא, כשהיא עוברת טיפולי פריון באמצעות בנק הזרע?

2. האם בכלל מותר להעזר בבנק הזרע על מנת להביא ילדים לעולם?

תודה מראש ומועדים לשמחה,

שובי.

תשובה

שלום
1. מותר ורצוי להתפלל שהיא תזכה לזרע של קיימא בדרך הכשרה והנכונה של נישואין כדת משה וישראל.
2. באופן כללי תרומת זרע מיהודי אנונימי היא בעייתית מאוד מבחינה הלכתית.
כאשר יש זוג נשוי שנבצר ממנו להביא ילדים לעולם בדרך הרגילה, הם צריכים לפנות לגורמי המקצוע ההלכתיים שעוסקים בתחום, כלומר, מכון פועה ומכון שלזינגר, והם ינחו אותם לדרך הנכונה והמותרת להם.
מועדים לשמחה