ברכות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/04/16 21:27 יז בניסן התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב, מה שלומך? :)

רציתי לשאול מה צריך לברך ועל מה? (בהקשר לאוכל.) נניח ויש לי צלחת עם לצורך העניין תפוח אדמה, אורז עם ירקות ובשר. על מה אני צריך לברך? ואם נניח יש לי בנוסף למה שציינתי גם לחם (אחרי פסח ;)) איך אני צריך לברך?

בנוסף הבנתי שצריך לברך גם אחרי האוכל, זה נכון? אם כן, איזה ברכה צריך לברך? איך לברך את הברכה שאחרי האוכל? למה בעצם מברכים גם אחרי האוכל?

דבר אחרון, למה בעצם מברכים על אוכל? קראתי באתר אחד שזה בשביל לומר תודה לבורא עולם, באתר אחר רשום ואני מצטט: "לפני שנהנים מדברים שבורא העולם ברא בשבילנו צריך לברך ובזה לבקש רשות לאכול מהדברים שהם בעצם של ה' ולא שלנו."

איזה סיבה היא הנכונה? אולי שניהן נכונות? והסיבה שצריך לבקש רשות מהקדוש ברוך הוא, יש סיכוי שהוא לא יסכים?

אשמח שתעשה לי סדר בראש, ואם יש לך מאמרים בנושא זיכולים לעזור לי, אשמח לקבל.

תודה רבה מראש, סליחה על החפירה, עש המליון שאלות שלי ועל כמה שאלות מטופשות.

שוב פעם תודה רבה מראש, ושיהיה לך חג שמח וכשר. :)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

על תפוח אדמה, אורז עם ירקות ובשר מברכים בסדר הבא:
תחילה אורז - בורא מני מזונות
אח"כ תפוח אדמה - בורא פרי האדמה
בסוף בשר - שהכל נהיה בדברו

פירוט הברכות וההסבר שלהן זה עניין רחב ועמוק.
אני ממליץ לך לעיין בספר שמציג את הדברים הללו בצורה עמוקה וידידותית.
הספר של הרב אליעזר מלמד.
עיין בקישור
http://ph.yhb.org.il/category/ברכות/001-פתיחה/