הצגה על אחי יוסף

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/04/16 10:09 טז בניסן התשעו

שאלה

לכבוד הרב שליט"א

האם מותר לעשות הצגה על אחי יוסף, בכיתה ה עבור התלמידות שלי?

חג שמח

זהבה

תשובה

שלום

אם זה נצרך ללימוד מתוך יראת שמים, מותר.
ובלבד שלפני ההצגה תעבירי שיעור על מעלת אחי יוסף, שהיו קדושי עליון וצדיקים, ומכירת יוסף היתה מצידם לא מקנאה אנושית אלא מכך שחשבו שהוא מבקש להוציאם מכלל ישראל בכך שהוציא דיבתם רעה. חשבו, הוא והם, שגם בבני יעקב יש קליפה ופרי, כמו אצל בני אברהם ויצחק.
ותדגישי שעשו תשובה לאחר מכן במצרים, כשהבינו שגם הם גם הוא חלק מעם השם.
את דמותם אין לעשות בסגנון אנושי אלא מלאכי, כך שידמיינו התלמידים שמעלת האחים היא עשרות מונים יותר גדולה מאשר הצדיק הגדול ביותר שהם מכירים, כגון רבי עקיבא או משה רבינו.

אם זה לא מסתדר, אין לעשות הצגה ולהסתכן בכך שיבינו התנ"ך בגובה העיניים הקטנות שלנו.

כל טוב