כשרות לפסח לאוכל לדגים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/04/16 13:29 י בניסן התשעו

שאלה

יש לי דגי נוי ועל האוכל שלהם (נראה כמו דפים דקים אם כבוד הרב מכיר) כתוב שהוא מכיל דגנים. האם מותר להשתמש בו בפסח?

תשובה

שלום
יכול מאוד להיות שזה חמץ ולכן אסור להחזיק בבית, כל עוד אין וודאות שזה כשר. ואפשר להכליל במכירת חמץ.
אמור להיות אוכל כשר לפסח לדגים בחנויות (כגון תולעי דם).
אם אין, כדאי לברר עם מישהו מקצועי (כגון מוכר בחנות לחיות בית), מה אפשרויות התחליף, ועד כמה זה יפריע להם אם לא יאכלו כמה ימים
בהצלחה
פסח כשר ושמח
כעת העירוני שדעת מרן הרב עובדיה זצ"ל ובנו הראשון לציון שאין צורך בכשרות למאכל דגים -
http://halachayomit.co.il/he/Default.aspx?HalachaID=3488