אכילת אורז בפסח

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/04/16 10:09 י בניסן התשעו

שאלה

לכבוד הרב שלום רב,

לערב פסח אני מארחת את אחותי ובני משפחתה. הם אשכנזים ואנחנו ספרדים. בעלי רוצה לאכול אורז כמנהגו והתעוררה השאלה אם מותר להגיש אורז לאוכלי קטניות או האם בכך אנחנו מכשילים את אורחנו האשכנזים? מותר להם לראות אורז?

בברכה חג שמח וכשר רות

תשובה

שלום
אין בעיה לאשכנזים לראות אורז. הם יכולים לאכול מכל המאכלים שלכם, חוץ מהקטניות עצמם. כלומר, אורז לא להגיש לצלחת שלהם.
אני לא נכנס לשאלה הנימוסית - האם ראוי לאכול מאכל מול מישהו שאינו יכול לאוכלו. זו הכרעה שלכם.
פסח כשר ושמח