שומים ובצלים בהריון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/04/16 20:42 ד בניסן התשעו

שאלה

שלום רב

יש לי 2 שאלות אשמח למענה

1. מצאתי שני מקורות על כך שלא מומלץ לאישה הרה לאכול שום ובצל חי

מקור 1- בספר המידות של הרבי מברסלב "עוברות ומניקות לא יאכלו שומין ובצלין"

מקור 2- מתוך מאמר על הריון ולידה ביהדות שמסתמך על מקורות - "ישנה אזהרה מפני שתית יין חי לא מבושל שעלולה לגרום להפלה(מתוך נדה,כ"ד) וכך גם צנון, שום, בצל(מתוך שביל אמונה נתיב ה', א'), וכרכום(מתוך דרך החיים ל"ד).

ורציתי לשאול האם ידוע מהי הסיבה לכך על פי מקורות אלו שאסור לאכול את זה בהריון? יש אמונה טפלה ששמעתי שאישה הרה לא תאכל שום אחרת הילד יכול לצאת מכוער האם זה איכשהו קשור למקורות האלו או שזה משהו שיצא מהקשר או תוספת? האם לסמוך על מקורות אלו ולכבדם כפי שמכבדים מה שרשום למשל בשולחן ערוך?

2. במאמר אחר שקראתי שלקח את מקורותיו מספר מסכת כתובות רשום " ישנו גם קשר בין סוג המזון למידות שליליות בילדים שיוולדו אכילת חרדל גורמת לבנים זללנים, שחלים לבנים זולגי דמעות, ציר דגים למניעי עיניים, אדמה

לבנים מכוערים, שותה שיכר לבנים שחורים, ביצים לעיניים גדולות, כוסברה לבנים שמנים." נשאלת השאלה איך להתייחס למה שרשום? האם מסכת כתובות זה מקור שצריך לכבד ולנהוג לפיו או שמדובר כאן יותר במנהגים? השאלה נשאלת כיוון שזה נשמע ממש כמו אמונות טפלות.

תודה רבה!

תשובה

סליחה על העיכוב בתשובה
אפשר לאכול את כל הדברים שכתבת.
כבר בראשונים כתוב שענייני רפואה לא לומדים מהגמרא, ולכן מה שלא נפסק בהלכה שאסור, אינו אסור.
כל טוב