ספק גזל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/04/16 14:01 כט באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב, ביצעתי הזמנה של שלוש קילו בורקסים מחנות מסויימת , בסוף הלכתי לקנות מחנות אחרת והתקשרתי שעה לפני לבטל את ההזמנה , המוכר כעס , טען שהוא הכניס במיוחד את הבורקסים לאפיה בתנור והאשים אותי בגזל

מה הדין במצב כזה?

תשובה

שלום
מסתבר ששעה לפני זמן האספקה כבר מכינים את הבורקסים, ולכן בהחלט הגיוני שנגרם להם נזק. אלא אם כן הם מכרו את זה באותו מחיר.
אפשר ללכת לדין תורה ושם זה יתברר (או בבית משפט חלילה), אבל גם אם לא יתבע, אני ממליץ לשלם, כדי לא להישאר בספק גזל.