הנאה מד"ת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/04/16 20:02 כח באדר ב'

שאלה

מבוכה הרב!

לאחרונה מופץ באינטרנט סדרה של סרטונים "מלחמת תורה" עם תוכן מדאיג . מה עונים על זה?

https://www.youtube.com/watch?v=jycOasN_vC4

זה הסרטון הראשון- 10דקות. תודה.

תשובה

שלום
התחלתי לשמוע, וברגע שהגעתי לכך שאדם זה מבזה גדולי ישראל כמו רבי יוסף קארו, עמוד ההוראה שכל בית ישראל נשען עליו, הבנתי שאין מה להמשיך לשמוע (חז"ל אמרו דברים חריפים ביותר על המבזה תלמידי חכמים).
גדולי ישראל לאורך הדורות עסקו רבות בשאלה הזאת (כמו למשל רבי יוסף קארו המובא שם), ומי שטוען שהם סילפו את התורה או כתבו מתוך כל מיני אינטרסים, משמיט את הבסיס הכי יסודי לקבלת תורה שבעל פה, ומכאן הדרך לבעיטה בכל הסמכות של תורה שבעל פה קצרה ביותר. כי את אותו סגנון נמוך ומבזה אפשר גם לומר על הרמב"ם או על חז"ל.
תפקידם של גדולי ישראל, ובמיוחד פוסקי ההלכה, הוא לראות את מכלול המקורות, ומתוך גדולתם ויראתם להתאמץ ולהבין מהו רצון ה'.
וממילא הם הנאמנים עלינו, ולא כל מיני חכמים בעיני עצמם, שיודעים לצטט כמה מקורות.
כל טוב