פסח

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/04/16 09:57 כז באדר ב'

שאלה

בס"ד

לגבי מכירת חמץ-

האם ניתן להשאיר בבית מוצרים כגון פתיתים, ספגטי ועוד מוצרים דומים ולסמוך על מכירת החמץ?

כמו כן מוצרים קפואים - נתקעתי עם הרבה מוצרים קפואים סגורים כמו קובה למרק, בורקסים ועוד.

מה דינם? לזרוק? להצניע ולמכור?

תודה רבה

תשובה

שלום לך

1. לא כך נוהגים יהודים כשרים.
זה מיועד בעיקר לסוחרים או לעניים מרודים שעלולים בגלל 100 שח לסבול חרפת רעב.
[מצוה לאכול או לזרוק זאת], ובודאי לא לתת ליהודי אחר, גם לא במתנה.

2. אלו שהם חמץ גמור - כמו הדין הקודם.

יהודי ירא שמים המכיר טובה לקב"ה שמפרנס אותו - זורק את כל החמץ הגמור שבביתו (בורקס וכד') ומשאיר למכירה רק תערובות וחששות (כמו ריבה וכד')

בברכה דוד לוי