בדיקת גידול בשבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/04/16 17:49 כו באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב, לצערי יש לי גן תורשתי שמחייב אותי לבדיקות תכופות (יש לי גידול שפיר). הפעם הבדיקה שלי נקבעה ליום שבת . והבדיקה הבאה תהיה רק בעוד כמה חודשים (mri) . האם לבצע את הבדיקה דוחה שבת או לחכות עוד כמה חודשים למועד אחר לבדיקה?

תודה

תשובה

שלום

אם אכן הבדיקה מבררת מידע מציל חיים, ואין כל אפשרות לעשותה ביום חול, אזי מותר לעשותה בשבת.
את הפרמטרים הרפואיים הנ"ל יש לברר עם רופא בכיר.
למיטב ידיעתי בדיקה שגרתית של גידול שפיר אינה בגדרים אלו, אלא אם יש סכנה מוגברת כפי שרמזת.

רפואה שלימה