תענית בכורות ושריפת חמץ בחזרה מחו"ל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/04/16 17:23 כד באדר ב'

שאלה

שלום,

אני אמור לחזור מחו"ל בערב פסח בבוקר - צהריים.

*אני בכור, ואני מאמין שלא תיהיה לי דרך לשמוע סיום מסכת שם, אני מתחיל לצום לפי השעון שם ומסיים לפי השעון בארץ?

*לגבי שריפת חמץ, מה לעשות אם אני מגיע אחרי שעת שריפת חמץ?

יש עוד משהו לקחת בחשבון לגבי הנושאים הנ"ל?

תודה רבה

תשובה

א. אתה מתחיל לצום כאשר מגיע עלות השחר במקום שבו תהיה. אם אתה מגיע ממקום שנמצא מערבית לארץ ישראל, אזי הצום שלך דווקא מתקצר, ויתחיל אולי במטוס.
אולי כדאי לנסות ולבקש ממישהו באזור מגוריך שיחכה לך עם הסיום עד שתגיע, ואז תוכל לשמוע את הסיום ולאכול.
ב. גם מי שלא שרף חמץ ואין לו חמץ, אינו עובר על איסור, אלא שהפסיד את קיום מצוות הביעור.
אפשר לבער לפני ערב פסח, ואפשר גם למנות שליח שיבער את החמץ שלך.
לוודא שתאמר את הביטול בזמן.
בהצלחה