טף

חדשות כיפה רבני כושרות 03/04/16 14:34 כד באדר ב'

שאלה

שלום רציתי לברר לגבי הכשרות של טף ומה

רמת הנגיעות בתולעים של קמח טף וכיצד יש לנפות אותו במידת הצורך

כמו כן לחם המיוצר מקמח טף מה ברכתו (ראיתי בלוח הברכות שברכת לחם אתיופי המוציא וזה נשמע לי מאד מוזר)

תודה רבה מראש

תשובה

יש שלושה סוגים שונים של קמח טף. הלבן הוא הנקי בניהם ולכן יש לצרוך דווקא אותו. עם כל זה שהוא הנקי ביותר הוא עדיין נגועה וחייבים לברור אותו. הבעיה היא שחלק גדול מהקמח לא עובר בנפה. ולכן הדרך הטובה ביותר לשימוש בקמח טף היא:
1. לקנות קמח שנטחן באותו יום או בימים האחרונים. (קמח כזה ניתן להשיג אצל משפחת מאחד הישובים באיזור בנימין, ואם תרצו אנו יכולים להביא לכם את המספר שלהם)
2. לנפות, ומותר להשתמש בקמח שעובר את הנפה.
3. את הקמח שלא עובר את הנפה יש לפזר על משטח ולברור אותו בעין.