שבת ונישואין עם חילונית

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/04/16 03:55 כד באדר ב'

שאלה

לכבוד הרב שלום,

שמי אופיר רווק, מחפש שידוך, לא מוקף בהצעות בלשון המעטה, חלק מזה כנראה בגלל שאני מוגדר כמתמודד עם מחלה נפשית. אני לא מאמין בכל המצוות, אך רוצה לקיים מצוות שבת כהלכתה.

מתלבט אם להתחתן עם חילונית. במידה וזה יעלה על הפרק.

השאלה שבשבילה אני פונה לרב היא-

אם חילונית תרצה לנסוע איתי בשבת כתנאי לזוגיות מצדה (וכמובן שאני חייב להתגמש איפושהו, כי יש לי עקרונות אחרים שאני רוצה לשמור עליהם..) האם מותר לי לנסוע איתה כשהיא הנהגת?

אני יודע שאסור להינות מחילול שבת, אבל חשבתי להקל כי:

א. אני אומר לה שבאופן כללי אינני מעוניין לנסוע אלא במקרים מיוחדים

ב. אני לא רוצה מצד עצמי לנסוע וזה מוריד מהנאתי ולכן אני לא "נהנה" מהחילול. הרי אני מצדי מעוניין לעסוק בעניינים רוחניים ובדביקות בה' בשבת ולא לנסוע לים או למשפחה.

ג. אני נוסע עם האישה בשביל שלום בית וזוהי מצווה שנכללת בגמילות חסדים וזהו בין הדברים שאדם עושה אותם ואוכל מפרותיהם בעולם הזה והקרן קיימת לו לעולם הבא. ומצוות לא להנות נתנו.

אני יודע שלחיות עם דתיה בהקשר הזה פותר את הבעיה, אבל מכיוון שאני מוגדר כ"נכה נפשית" קשה לי למצוא שידוך, ובטח כשאני מתנדנד בין העולם החילוני לדתי, ולכן גם אם אחיה עם דתיה יהיו חיכוכים אחרים

בתודה רבה

אופיר

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אי אפשר להתיר חילול שבת בשביל שלום בית,

בפרט שיש לך שאיפות לעבודת ה',

אגב, נסיעה בשבת היא נקודה אחת בלבד, הרי יש עוד נושאים חשובים למשל הלכות נידה, כשרות חינוך ילדים,

לכן צריך למצא בחורה דתיה,

גם אם יש בה איזה חסרון כמו נכות גופנית,

והכי חשוב הוא לטפל בנכות ולא להשאר עם ההגדרה הזו,

בברכה,

דני ארגמן,

אשמח לעזור בפלפון 0527710491