אנגלית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 31/03/16 18:31 כא באדר ב'

שאלה

שלום הרב

אני בבית הספר לומד אנגלית וגם בכללי אני מאוד משקיע במקצוע,אני בכיתת דוברים למרות שאני לא דובר.

האם זה בסדר או שיש בעיה הלכתית עם הדבר או שאפילו ההלכה ממליצה ללמוד שפות?

תודה רבה

תשובה

שלום
אין בתורה המלצה ללמוד שפות. אם יש צורך ללמוד, למשל לצורך פרנסה, אז לומדים. או למשל מי שנמצא במסגרת בית ספר שם לומדים אנגלית, אז הוא לומד כחלק מהלימודים.
לגבי השקעה מעבר לזמן הלימודים, זה תלוי על חשבון מה זה בא.
אם זה במקום לבשבש את הזמן, כמו משחקים במחשב או בסמרטפון, אז עדיף ללמוד שפות.
אך אם לולא לימוד השפות לומדים תורה, אז ודאי שצריך ללמוד תורה, ולא דבר שאיננו נצרך.