זרע לצורך פוריות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 31/03/16 17:32 כא באדר ב'

שאלה

שלום וברכה.

ברצוני לשאול:

אני ואשתי נשואים כעשר שנים ויש לנו שלושה ילדים (בהם גם בן וגם בת) מטיפולי IVF.

טיפולי ההפרייה נעשו גם מצדי וגם מצדה, כלומר שגם לה יש בעיה בביוץ וגם אני מתמודד עם בעיית זרע.

אנחנו מעוניינים להביא ילדים נוספים לעולם, אבל בינתיים בעיית הזרע שלי החמירה.

הבעיה מורכבת מכמה חלקים: גם הורמונלית איכות הזרע ירודה, גם תפקודית שאני לא מסוגל לתפקד, גם פיזית מחמת שאנחנו לא רזים (בלשון המעטה) וגם נפשית מכל מיני סיבות.

אבל ב"ה אנחנו חיים בשלום ובשלווה, ומחפשים כל דרך כדי להצליח להביא ילדים ולהרבות כבוד שמים בעולם.

לכאורה, הדרך היחידה העומדת כעת בפנינו היא באמצעות הבאת הזרע שלא בדרך ביאה. השאלה, אם יש לכך היתר, להוציא זרע למטרת פוריות, או שזה נחשב 'זרע לבטלה' או איסורים אחרים.

מחמת הרגישות שבדברים שבצנעה, אני לא מסוגל לפנות לרב שאני מכיר, ובלית ברירה אני משתמש בהתכתבות זו.

תודה מעומק הלב על התשובה וההדרכה.

גלעד - שם בדוי עם סיפור מאד אמיתי.

תשובה

שלום

הפוסקים דנו בכך באריכות רבה, חלקם נטו לאסור וחלקם נטו להתיר.
למעשה גדולי הדור שעבר התירו את הדבר.
על כן למעשה מותר לכם להוציא זרע על מנת לבחון את חוזקו במעבדה כחלק מטיפולי פוריות, ומותר להוציאו גם על מנת לעבר בו את האשה בדרכים חיצוניות ע"פ דרכי הרפואה.

חיזקו ואימצו