טבילת כלים

חדשות כיפה רבני כושרות 31/03/16 12:53 כא באדר ב'

שאלה

לגבי טבילת כלי, אני מנסה להוריד את המדבקה, ובכ"ז לאחר מאמצים מרובים |(שמתחילילם כבר להשחית את הכלי) נשארות שאריות של דבק, האם אפשר לטבול על אף שאריות הדבק ואין זה חוצץ, או שמא צריך להסיר את הדבק עד הסוף. (כמו"כ יש לציין שהמדבקה נמצאת בתחתית הכלי ואין אני מקפידה על הימצאותה.) תודה רבה

תשובה

יש כלל בטבילה:
חציצה שהיא מיעוט שאינו מקפיד אינה חציצה. ולכן זה תלוי בכם- אם אתם מקפידים על זה (כלומר זה מפריע לכם שנשאר דבק על הכלי) אז הוא כן חוצץ ואם לא אז הוא לא חוצץ.