מגילת אסתר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/03/16 19:42 כ באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,האם אסתר רצתה להיבחר למלכה?האם רצתה אסתר(-ומרדכי) להיבחר למלוכה?אסתר מועמדת להיות אשתו של אחשוורוש, וגם לבסוף נבחרת, מתוך כך עולה השאלה האם אסתר באמת רצתה להינשא לאחשוורוש? להיות נשואה למלך שלפני רגע ביזה את עמה ע״י שימוש בכלי המקדש וכו׳.כיצד אפשר מרדכי לאסתר להילקח לארמונו של אחשוורוש ולהיות לו לאישה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לדעת חז"ל אסתר לא רצתה להבחר, מספרים שאסתר התחבאה עד שתפסו אותה והביאו אותה בכוח אל המלך. יש לדעה זו סימוכין בפשט המגילה: כתוב שבשונה מכל הנערות האחרות "בהגיע תור-אסתר בת-אביחיל דוד מורדכיי אשר לקח-לו לבת לבוא אל-המלך, לא ביקשה דבר". אסתר לא עשתה שום השתדלות להבחר על ידי המלך (אולי דווקא התנהגות זו ייחדה אותה מכל הנערות וגרמה לכך שהיא מצאה חן בעיניו...).
האבן עזרא מפרש כמו חז"ל שמרדכי ואסתר לא יכלו להתנגד לגזרה של אחשוורוש, עם זאת האבן עזרא בפרושו מביא דעה הפוכה (לא שלו): "ואחרים אמרו שידע דרך הנבואה שתגיע לישראל הישועה על ידה".