סוכריות וממתקים מחו''ל

חדשות כיפה רבני כושרות 25/03/16 15:09 טו באדר ב'

שאלה

שלום וברכה

שמעתי טוענים שיש בעיה לסמוך על כשרויות של סוכריות המיובאות מחו"ל גם אם הגוף נותן הכשרות הוא מוחזק ככשרות טובה.

הטעם הוא שבסוכריות יש רכיב המעמיד את הסוכריה שההבדל בין הרכיב הכשר לזה שאינו כשר הוא משמעותי מבחינת המחיר ועל כן קורה פעמים רבות, שיבואן שקיבל כשרות על כמות מסוימת נדרש לכמות נוספת ומוסיפים לו למשלוח סוכריות ללא הכשר והוא מסתמך על החותמת שכבר קיבל.

לי זה נשמע קצת הזוי שמשגיחי הכשרות אינם יודעים על כך.

האם שמעתם על כך?

תודה רבה

תשובה

עיין כאן ותראה ויש כל שנה עשרות רבות של זיופים במוצרי חו"ל וגם במוצרים המיוצרים כאן בארץ. ולכן יש לרכוש דווקא בחנויות עם הכשר כי המשגיח של החנות\סופר בודק את המוצרים לראות שהם תואמים את תעודת הכשרות של מחלקת היבוא של הרה"ר.
http://www.rabanut.gov.il/show_item.asp?itemId=80