גאולה וימות המשיח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/03/16 16:58 יד באדר ב'

שאלה

שלום הרב!

למה הגאולה הקרובה צריכה לקום דווקא מהמצב הגרוע ביותר של עם ישראל כגלות אירופה,גלות שנערכה כ2000 שנים הרי גלות מצרים כמנו מהעבדות כבני חורין ובגאולה של היום אנו כמנו מתוך סבל מתוך השואה ונשפלים ובזויים בעיני כל העמים?!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השוואה בין גאולת מצרים וגאולתנו כיום מצביעה על קווי דמיון רבים.
אתה מתייחס לגאולת מצרים ומתעלם מגלות ושעבוד מצרים!
כמו שכיום יצאנו מתוך שואה איומה - גם ישראל נגאלו מתוך סבל וייסורים, השפלה ורצח תינוקות:
עיין בכתובים בספר שמות (א; יד, כב): "וימררו את חייהם בעבדה קשה בחמר ובלבנים ובכל עבדה בשדה את כל עבדתם אשר עבדו בהם בפרך... ויצו פרעה לכל עמו לאמר כל הבן הילוד היארה תשליכהו וכל הבת תחיון"
(פרק ב; כג - כד) "ויהי בימים הרבים ההם וימת מלך מצרים ויאנחו בני ישראל מן העבדה ויזעקו ותעל שועתם אל הא-להים מן העבדה. וישמע אלהים את נאקתם..."
(פרק ג; ז, ט) "ויאמר יה-וה ראה ראיתי את עני עמי אשר במצרים ואת צעקתם שמעתי מפני נגשיו כי ידעתי את מכאביו... ועתה הנה צעקת בני ישראל באה אלי וגם ראיתי את הלחץ אשר מצרים לחצים אתם".
אדרבא - בגאולת מצרים יצאו ישראל ל- 40 שנות נדודים במדבר ובגאולתנו כיום זכינו בתוך שלש שנים (תש"ה - תש"ח) לקוממיות בארצנו.
מקדש שלמה נבנה 480 שנה אחרי יציאת מצרים (מלכים א; ז):
"...בשמונים שנה וארבע מאות שנה לצאת בני ישראל מארץ מצרים בשנה הרביעית בחדש זו הוא החדש השני למלך שלמה על ישראל ויבן הבית..."

גם בגאולתנו כיום צריך לדעת שנדרש תהליך רוחני וצריך סבלנות עד שהשעה תהיה בשלה לבנות את בית המקדש.