אהבת ישראל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/03/16 16:31 יא באדר ב'

שאלה

שלום הרב,

יש לי שאלה בנוגע לאהבת ישראל כלפי אנשים בעלי דעות קיצוניות שונות משלי. האם יש חובה לאהבת ישראל גם במידה ואני מאמינה כי הדבר יפגע בארץ ישראל?

אני מנסה להבין מה מקומה של אהבת ישראל כלפי אנשים אלה, אין רצון לשנוא אף אחד אלא לברר את העניין ולנסות להבין את נושא אהבת ישראל ותוכנה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אהבת ישראל לא צריכה לפגוע בארץ ישראל.
צריך לאהוב כל אדם מישראל.
הרב קוק מתאר שלשה מעגלים: תורה, עם וארץ: כל מי ששותף באחד משלשת המעגלים הוא שייך אלינו ואוהבים אותו.
רק מי שמנתק עצמו גם מה', גם מהעם וגם מארץ - אפשר לשנוא אותו.

האהבה של אחינו בני ישראל לא מחייבת להסכים לכל מה שהם אומרים או מה שהם עושים.
יש אחים שהולכים בדרכים מזיקות. מהדרכים שלהם צריך להתרחק ולעיתים גם להאבק בהם - אין במאבק הזה סתירה לאהבה.
תארי לעצמך שיש לך במשפחה אח 'בעל-דעה-קיצונית-שונה-משלך' ואת נאבקת בדעה ובדרך שלו - האם משום כך את חייבת לשנוא את אחיך?