בשר לא חלק למשלוח מנות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/03/16 22:10 ז באדר ב'

שאלה

לכבוד הרב

אישתי מכינה למשלוח מנות בשר לשבת (עם יין).

השאלה כזאת, האם מותר לשלוח כזה דבר אם הוא עבור שבת, והאם מותר לשלוח בשר רגיל לספרדי שאוכל רק חלק?

תודה!

תשובה

שלום

מותר לשלוח מאכל שיאכל בשבת, ובלבד שאפשר לאכול אותו מיד בפורים, ואינך כותב שהוא עבור שבת. לכתחילה עדיף לתת שתי מנות אוכל לצאת ידי חובת כל הראשונים. הלכה למעשה מותר מנת אוכל ומנת משקה כפי שכתבת.

אם תשלח בשר לא חלק לספרדי, לא תצא ידי חובת משלוח מנות. ואם גם אינך מודיעו, תעבור בזה על לפני עוור לא תתן מכשול.

כל טוב