למה לקיים מצוות? נח לי עכשיו.

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/03/16 21:32 ז באדר ב'

שאלה

היי.. אני ילדה בעיקרון דתייה, אבל רק בעיקרון.. כי בפועל, אני לא תמיד שומרת שבת, ואני לא הולכת על פי ההלכה, אני לא שומרת נגיעה, ויש לי חבר, לא נוטלת ידיים, ובבוקר אני לא מתפללת. אני לא מרגישה איזה חסך כלשהו, וזה עצוב לי. אני רוצה שכשאני ידליק את האור בשבת זה יפריע לי! אני רוצה לקיים את המצוות, להיות מחוברת אליהם אבל איך עושים את זה?? איך עושים שזה יהיה לי חשוב באמת? שאני ירצה לקיים אותם? תודה.

תשובה

יקרה!
השאלה שלך נגעה בי מאד.
הרצון שלך להרגיש חיבור למצוות מראה כמה את אמיתית עם עצמך וכמה את מחפשת קשר עם ה´.
כדתיים, אנחנו רגילים לקיים מצוות וברוב הפעמים הלב שלנו לא ממש שם. התרגלנו לקיים את המצוות וזה לא מעורר בנו עניין מיוחד. לצערנו.

נקודת המוצא שלך נכונה לגמרי.
חכמים מלמדים אותנו שהמילה מצווה היא מלשון צוותא= חיבור.
המצוות הן ציווי ה´ וכאשר אנחנו מקיימים אותן אנחנו פותחים ערוץ תקשורת עם ה´ ועם לנשמה שלנו.

אם ככה,
למה אנחנו לא תמיד מרגישים את החיבור?

יש לכך הרבה סיבות, ואני אביא כאן שתיים:
סיבה ראשונה- העולם שלנו הוא עולם של בחירה.
ה´ רוצה שנבחר בקיום המצוות.
אם בכל פעם שנקיים מצווה נרגיש קדושה עצומה- כבר לא תהיה לנו בחירה. כי זאת באמת לא חכמה לקיים מצוות כשהשכר הוא כל כך מורגש. אגב, זה מה שקורה למלאכים. אין להם בחירה ולכן יש מלאכים שנשרפים מרוב קרבה לה´. מכאן שמם של השרפים.

סיבה שנייה- לא תמיד אנחנו מקיימים את המצוות עם כל הלב, לכן גם אין לנו התרגשות מיוחדת בקיומן.
חשוב לזכור שגם קיום מצוות בלי הרגשה בלב הוא חשוב מאד, כי ה´ שמח בקיום המצוות שלנו תמיד. עם לה ובלי לב...
בכל זאת, מה הפתרון?
להתחבר לקיום המצוות ולהתחבר לה´.
כלומר, ללמוד על משמעות המצוות.
אם תרצי אני אשמח להפנות אותך לספרים שמסבירים על העומק של המצוות.
את צודקת לגמרי שכאשר אנחנו מכירים רק את ההלכה המעשית לא תמיד קל להתחבר למצווה וכאן יש פתרון לנקודה הזאת.
דבר שני, להתחבר לה´ על ידי תפילה, דיבור פשוט עם ה´. לבקש ממנו שיעזור לך להרגיש חיבור למצוות. יש המון אתרים של שיעורים, ספרים וחוברות, אשמח להמליץ לך אם תרצי.
כאשר אנחנו מתחברים לה´ אנחנו מתחברים גם למצוות. כמו שהרמב"ם אומר- מי שאוהב את ה´ רוצה לעשות את הציוויים שלו, בדיוק כמו שכאשר את אוהבת את חברה שלך תרצי לשמח אותה ולעשות דברים שהיא מבקשת ממך.

נשמה יקרה,
את לגמרי בכיוון הנכון,
השאלה שלך מראה עד כמה את מחפשת טוב, מחפשת אמת.
אל תעזבי את החיפוש הזה.
מוזמנת בשמחה לפנות אליי במייל בכל שאלה!
רק טוב,
אביטל
avitalevi2@gmail.com