קטניות לאשכנזי צמחוני בפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 05/03/16 21:09 כה באדר א'

שאלה

שלום,

בשנה וחצי האחרונות הפכתי לצמחונית. רציתי לשאול את הרב מה דעתו לגבי היתר אכילת קטניות בפסח לאשכנזים שהם צמחונים? רוב התזונה הצמחונית מבוססת על קטניות, שזהו המקור העיקרי לחלבון, ולכן בפסח לא נותרו כל כך אפשרויות.

תודה רבה.

תשובה

שמעתי על רבנים שעושים התרת נדרים לאשכנזים צמחונים שזקוקים לאכול קטניות בפסח. ולכן אם רוצים, אז יש לחפש רב שיתיר לך. וחשוב לדעת שגם רב שמתיר, אינו יכול לעשות את ההתרה און ליין אלא כצריך להושיב בית דין של שלושה כדי להתיר את הנדר הזה.
ע"ע
http://www.kosharot.co.il/ask_show.asp?id=263035