האם יש צופן סודי בתורה?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/03/16 15:09 כד באדר א'

שאלה

שלום הרב,

1. א. האם יש צופן סודי בתורה? כן/לא ? ומדוע?

ב. האם הכול כתוב בתורה ? גם העתיד? האם בתורה כתובה כל ההיסטוריה האנושית לעולמי עד ? האם אנחנו פשוט לא יודעים לקרוא את הכול כי יש גם צפנים וסודות בתורה אבל הכול כתוב בתורה?

2. א. האם יש צפנים בתורה? כן/לא ומדוע יש צפנים?

ב.האם רבנים נעזרים בצפנים/סודות בתורה בשעת מלחמה?

ג. האם יש לחשים (כישופים) בתורה? האם הלחשים עדיין עובדים?

ד. האם יש קטעים מהתורה שאם תקרא אותם דברים יכולים להתגשם יותר בקלות? לאיזה ספר כדי לגשת כדי לבקש דברים כגון פרנסה, בריאות ?

3. האם כתוב בתורה את כל שמות בע"ח? כן/לא

4. מה מיוחד בכל שמות האדם שכתובים בתורה?

5. האם יש סגולה לשם תנכ"י במיוחד כאשר הוא שם חיובי ולא שלילי כמו מלך רשע?

6. האם כדי להימנע משמות של מלכים רעים? מדוע? זה רק שם.

7. כאשר באים לקרוא לתינוק חדש בשם תמיד לסמוך על ההורים? מניין זה נלמד? כדי להיעזר בתנ"ך ובהורים? לשלב?

8. מניין הגיעו קמעות מרבנים ליהדות? מה המקור שמבוסס על כך מהתורה? ומדוע ממשיכים עם זה כיום?

9. מי הרב הכי גדול/מוכר שמזוהה עם הציונות הדתית ומי הרב שמזוהה הכי הרבה עם החרדים ?

10. איך התפתחה הקבלה (תורת הסוד) והאם היא מקיפה את כל הסוד של שתי התורות?

11. איך ומתי מומלץ ללמוד קבלה ? מה חובה להכיר לפני ?

12. האם כיום יש חשיבות יותר לפן ההלכתי מאשר לפן התלמודי ? שאלתי נובעת מכך שהרב עובדיה הקדיש את רוב זמנו להלכה.

בברכה,

שמעון.

תשובה

שלום

א. כן, עיין הקדמת רמב"ן לתורה
ב. הכל רמוז, והמגמה הכללית כתובה בפירוש
ג. יש צפנים בתורה, משום שזו תורת ד' ויש בה כפלי עומק
ד. לא נעזרים בצפנים, אך בעבר נעזרו בשמות קודש היוצאים מפסוקים מסויימים
ה. אין לחשים מפורשים, אין כישופים ח"ו, יש שמות קודש רמוזים שיש בהם כח
ו. יש שמות, אסור לעסוק בזה בימינו, זו קבלה מעשית. בימינו ההתגלות צריכה להופיע בבחירה חופשית
ז. לא
ח. יש בהם התאמה למדריגתו באותה עת
ט. יש בזה השפעה אם קוראים בכוונה על שמו
י. לא חייבים להמנע, אם מתכוונים למשמעות הטובה של השם ולא בקשר לדמות המרושעת
יא. ההורים קוראים שם עם סיעתא דשמיא
יב. הרמב"ם התנגד לכך, אך יש לזה השפעה ומצוי כבר מימי הגמרא. עיין בהערה לגר"א בהגהותיו בהלכות מעונן ומכשף בשו"ע
יג. אינני יודע מי גדול ממי, יש גדולי זקני ישראל
יד. זו שאלה ארוכה מדאי לתשובה כאן, ככלל הסוד ניתן בסיני כחלק מתושב"ע והתפרש עוד יותר ע"י אליהו לראב"ד
טו. עיין הקדמת מהרח"ו לפרי עץ חיים, רק חסידי עליון רשאים
טז. הגמרא היא עיקר התורה, ורוב הזמן יש לעסוק בה. יש לעסוק בסוד לאט לפי הרמה של האדם, ועם הדרכה צמודה של ת"ח בעל סוד שקיבל מרבותיו

כל טוב