ייחוד בעסק צורפות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/03/16 13:48 כד באדר א'

שאלה

בס"ד

אנחנו זוג חרדי נשוי יש לנו עסק לצורפות תיקון וחידוש תכשיטים וכלי כסף, בית העסק ממוקם בחזית קומת קרקע של בנין רחוב ליד היכן שאנחנו מתגוררים, הכניסה היא ע"י צלצול בפעמון ואנחנו פותחים עם לחצן זמזמם, לפעמים שנינו נמצאים במקום ולפעמים רק אני ולפעמים רק אשתי, השאלה האם יש בעיה של ייחוד אם אני נמצא ונכנסת אשה או להיפך היות ובדרך כלל הלקוח שנכנס סוגר אחריו את הדלת כמו במשרד, ואי אפשר לפתוח מבחוץ רק עם הזמזם אבל מבפנים כל אחד יכול לפתוח ע"י ידית רגילה.

יש לציין שיש שעות פתיחה מסודרים ובדרך כלל נכנסים בערך 15 לקוחות ביום ולא מתעכבים רק מביאים או לקוחים או מתייעצים לגבי תיקון כל שהוא, כמו"כ גם אני וגם אשתי יכולים להיכנס בכל שעות היום ע"י מפתח.

השאלה האם יש בעיה לסגור את הדלת או שצריך לבקש להשאיר פתוח.

תודה רבה.

תשובה

שלום

יש להשאיר את הדלת פתוחה, או לבטל את הנעילה, או להחליף את הדלת לאחת שקופה

כל טוב