האם שוטנשטיין מקיף את כל פירוש רש"י?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/03/16 09:26 כד באדר א'

שאלה

שלום הרב,

רש"י הוא הפרשן הכי גדול בתורות כי הוא הקיף את כל התורות.

לידיעתי כרגע יש ביאור של רש"י רק על התורה- "רש"י כפשוטו".

מדוע הרבנים הגדולים לא מקדמים במהירות לדור שלנו - ביאורים של רש"י בשפה נוחה וברורה גם על נביא, כתובים ובעיקר על התלמוד בבלי וירושלמי. ואז פשוט ילמדו את התורות רק באמצעות ביאור של רש"י- פרשן אחד אחיד והתורה תתחזק בעם.

האם עובדים על זה כיום ? מתי יהיה? אשמח לדעת.

האם שוטנשטיין מתבסס בעיקר לפרשנות של רש"י ולכן זה נחשב ביאור של רש"י בעברית על שני התלמודים? או שאין קשר בין שוטנשטיין לרש"י.

בברכה,

שמעון.

תשובה

שלום

א. אפשר להבין את רש"י אם מתרגלים לסגנונו, לא צריך לזה ביאור. אולם פירוש עמוק צריך, להבין את סברות רש"י, ועל כן יש תו'ס בגמרא, ופירושי האחרונים על רש"י בתורה כגון מהר"ל ור"א מזרחי.

ב. אינני יודע, אינני מכיר את פירוש גמרא שוטנשטיין.

כל טוב