ציצית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/03/16 14:26 כג באדר א'

שאלה

בס"ד

לציצית שלי היה חוט אחד ארוך מהשאר אז כדי לקצר אותו חתכתי אותו עם השן והיד והסוף של הפטיל נהיה לא יפה מסודר כמו השאר הוא בקצה שלו פרום והשאלה היא האם הפרימה הזו פוסלת את הציצית כי זה נראה כאילו מפוצל קצת? תודה

תשובה

שלום!

הציצית אינה פסולה, אמנם יש מצווה "זה א-לי ואנווהו" - להתנאות לפניו במצוות.
לכן כדאי למלול את הפתיל ולקשור אותו או לשים קצת דבק נוזלי בסופו להחזיק אותו (כדאי לעשות זאת גם בשאר הפתילים, כדי שלא יפרמו).

בהצלחה!