הריון בסיכון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/03/16 09:55 כג באדר א'

שאלה

היי שמי עדן כהן ואני נשואה כבר שלוש שנים ברוך ה׳

יש לנו ילדה בת שנתיים וילדתי עוד בת לפני חודשיים את שתי הלידות ילדתי בלידה קיסרי שזה ניתוח מאוד קשה פיזית ונפשית

ולפני יומיים גילתי שאני בהריון שוב בשבוע 3

ואנחנו לא יודעים מה לעשות כי אני אחרי ניתוח והצלקת שלי עדין פתוחה קצת היא לא נסגרה והרופא אמר שזה הריון בסיכון גבוהה מאוד גם בשבילי וגם בשביל העובר

וגם נפשית מאוד קשה לי כרגע עם שתיים לקום בלילה לדאוג לבשל להחליף לקלח ואני לא יודעת מה לעשות

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית מזל טוב!!
מפאת דחיפות העניין והצורך לטפל בנושא שיש בו פיקוח (קיפוח) נפש הרי מידית תרימי טלפון למכון פועה 02-6517171 ותתיעצי איתם.

את צריכה לייצר מעטפת של נתונים. ראשית צריך לקבל חוות דעת רפואית מקצועית שלוקחת בחשבון את מצב הגוף שלך ואת מצב העובר. דבר שני יש לקחת בחשבון את המצב הנפשי שלך ואת התפקוד של המשפחה כמשפחה. דבר שלישי יש לקחת בחשבון את היכולת וכוחות ולהעריך נכון את המצב.
את כל [הנתונים] האלה יש קודם [לאסוף] ובשלב השני יש [לעבד] אותם ובשלב השלישי יש להתייעץ עם רב מומחה (ובודאי שלא דרך האינטרנט) בפגישה פנים אל פנים ורק אז יש [לקבל החלטה].

בהצלחה גדולה ,

עוזיאל אליהו,

.