פירות עורלה לצורך טיפוח

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/03/16 17:54 כב באדר א'

שאלה

עץ תפוז ננסי ועץ לימון שנקנו במשתלה ולא בטוח מה גילם.

האם מותר לקטוף את הפירות ולזרוק אותם לצורך טיפוח העץ?

תשובה

ב"ה

שלום.

פירות עולה אסורים בהנאה. נקודה.
ולכן אם יש כוונה כל שהיא לרווח צדדי (על הדרך...) מפירות אלו הרי שזה אסור. ולכן אי אפשר לעשות מהם קומפוסט או לזבל בהם את הגינה או לייצר מהם תרסיס לריח טוב או לתת אותם כמאכל לבעלי חיים. (אם בעלי חיים - הפקר שבאים לאכול מזה אין בעיה) או לייצר מזה צבעים או שמנים או כל שימוש שהאדם מעוניין להשתמש בזה.

להשליכם לאדמה כשאתה לא מתכוון להנאת העץ לזיבול- מותר. ודבר זה מסור לליבו של אדם ולפי כוונתו יהיה מותר או אסור.

ואם יש ספק שהעץ ניטע לפני התאריך הקובע(טו באב) או לאחריו יש להחמיר במניית השנים שספק דאורייתא - לחומרא.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.