מיץ ענבים מצימוקים לקידוש ולהבדלה גם לבית יוסף

חדשות כיפה רבני כושרות 02/03/16 09:03 כב באדר א'

שאלה

ב"ה

למי שנמצא בחו"ל ולא יכול להשיג מיץ ענבים או יין איך עושים מיץ ענבים מצימוקים גם לדעת הבית יוסף לקידוש ולהבדלה ?

כמה זמן לוקח? שעות או ימים?

בתודה,

תשובה

בשו"ע אורח חיים סי רע"ב סע'
סעיף ו כתוב :
יין צמוקים מקדשין עליו, (והוא שיש בהן לחלוחית קצת בלא שרייה) (טור).
הטוב ביותר הוא לקחת יין שיש בהם מספיק לחלוחית שאם תלחץ עליהם יצאו מהם נוזל. יש לקחתם ולכתוש אותם ולהניח אותם במים 3 ימים (ויש להקפיד שהמים לא יהיו יותר בכמות מהצימוקים), ומותר לקדש על הנוזל שלהם. ובדעבד בפחות מ3 ימים גם אפשר לברך עליו בורא פרי הגפן ולקדש עליו אבל בתנאי שסוחטים אותם ויוצא מהם נוזל בטעם יין\מיץ ענבים.