הזוהר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/03/16 17:09 כא באדר א'

שאלה

שלום הרב.

איך להתייחס לאדם שלא מאמין בזוהר ואומר שזה שטויות?

תודה רבה ויום טוב

תשובה

שלום וברכה

הבה ננתח ביחד את הציטוט של דבריו המופיע בדבריך.
אדם לא צריך להאמין בזהר. אדם צריך להאמין בריבונו של עולם. השאלה מה הזהר משקף אכן יכולה להיות נתונה במחלוקת - האם הוא משקף דברי קבלה עתיקים מימי רשב"י, או שמא תפישות קבליות מאוחרות יותר וכדו'. אין בכך כל פגם שיהיה על זה ויכוח.
ברם, גם אם הזהר מאוחר יותר - הוא אינו שטויות. הוא מביא תפישות רוחניות קבליות עמוקות מאוד, ועל כן יש להתייחס אליהן ברצינות.
נראה לי כי על בסיס זה תוכל למצוא קשר הרבה יותר טוב עם אותו אדם.

כל טוב