מסעדות

חדשות כיפה רבני כושרות 01/03/16 00:04 כא באדר א'

שאלה

אדם חרדי שאוכל רק בד"ץ, האם ראוי שיאכל במסעדה בשרית שהיא כשרות למהדרין, או חלבית כשר מהדרין?

מה זה כולל אם המסעדות הם כשר למהדרין?

כי הרי המון חרדים אוכלים שם האם זה מותר או שצריכים לחפש מסעדת בד"ץ? כי בקושי יש כאלו..

תשובה

אענה ע"פ הבנתי בשאלתך. כאשר אדם שכותב לי שהוא "אוכל רק בד"ץ"- אני מבין שהוא לקח על עצמו לאכול אך ורק מוצרים של הבד"ץ העדה החרדית של ירושלים. לכן אדם כזה לא יכול לאכול בבית עסק שאין עליו הכשר של בד"ץ זה.
מה שאתה כותב שראית שיש חרדים שאוכלים במקומות מהדרין שהם לא בהכשר בד"ץ, ואתה לא מבין איך זה יכול להיות* אולי הם לא לקחו על עצמם לאכול אך ורק בד"ץ. אני מכיר הרבה חרדים שאוכלים הכשרים נוספים, ויש אפילו כאלו שאוכלים רבנויות טובות.