שמירת נגיעה בעיוורים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/02/16 16:41 כ באדר א'

שאלה

שלום,

אני מדריכה בסניף שהקמנו בבית חינוך עיורים, לילדים שלומדים שם. יש לי כמה חניכים בנים (חלק מעל גיל 13 וחלק מתחת) שהם עיוורים לחלוטין או לקויי ראייה בנוסף למוגבלות אחרת (כולל או אוטיזם, פיגור קל, הפרעות קשב וריכוז, או בעיות מוטוריות).

היו לי כמה שאלות בנוגע לשמירת נגיעה מהחניכים:

1) האם מותר לי לגעת בחניכים שמתחת לגיל 13?

2) בחניך מעל גיל 13 עם מגבלות פיזית (בנוסף) שצריך לאחוז בידיים שלו להרים או להושיב אותו מההליכון?

3) בחניך מעל גיל 13 ואוטיסט?

4) ובשאר החניכים שמעל גיל 13?

5) בנוסף, האם יש הבדל בין להחזיק להם יד כחלק ממשחק, להחזיק להם יד בטיול (במקום שהם לא מכירים), ולתת להם יד (כשהם מבקשים) כדי להראות שאני שם ומקשיבה להם?

תודה רבה.

תשובה

שלום

ישר כחך על ההשקעה בנפשות המיוחדות הללו.

אסור לגעת בבנים, מגיל שש ומעלה, גם אם יש להם לקויות.
אין מדובר ברפואה, ויש מדריכים גברים שיוכלו להחליף אותך. לכן יש להקפיד בזה, ולחלק המשימות ביניכם כך שמדריכה תהיה עבור בנות, ומדריך עבור בנים.

כל טוב