התייחסות התורה לגויים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/02/16 12:40 כ באדר א'

שאלה

שלום רב.

הגיע אלי בחור לא יהודי בעבודה ושאל למה אסור לאכול בשר וחלב אמרתי לו שהשם צווה וגם משום סכנה. הוא הוסיף ושאל אז למה לנו הגויים מותר?

השאלה שלי היא כזאת יש לנו בתורה הקדושה מצוות ודברים אסורים משום סכנה למה לא הוסיפו את מצוות אלו לגויים?להשם לא אכפת מהם?

אם לא היה להם מצוות בכלל אפשר היה להבין כי שהקדוש ברוך הוא הציע את התורה לכל אומות העולם הם סירבו ורק בני ישראל אמרו נעשה ונשמע אבל יש להם את 7 מצוות בני נוח.

תודה.

תשובה

שלום

קיום המצוות הוא מפני שכך ד' ציווה.
ממילא יש לזה גם השלכות בעולם החיצוני יותר של בריאות הגוף וכו'. אך הטעם עצמו אינו מצד הבריאות אלא מצד האמת, דהיינו הצו האלוקי לישראל.

מה שבריא לישראל אינו בהכרח בריא לגויים, ועוד, שדאגת ד' לבנו בכורו גדולה מדאגתו לעבדיו האומות האחרות. וכפי שאב יזהיר את בנו שוב ושוב לא לחצות באור אדום, ואת שכנו לא יזהיר אלא יסמוך על שיקול דעתו.

כל טוב