נאיפה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/02/16 07:16 כ באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני כותבת לך בלב פגום. הכרתי גבר נשוי והגענו למצב מיני אך ללא קיום יחסי מין. אני מרגישה רע עם עצמי על כך, אני מגיעה מבית דתי ומתביישת על מעשה זה. בנוסף, אני מרגישה שאני מתרחקת מ-ה׳ יתברך אולי במכוון ואולי לא, אני לא ממש יודעת אבל אני מאוד רוצה לחזור אל הדרך הנכונה. מה עושים בקשר לחטא זה? האם זה נקרא חטא נאיפה? ואיך לחזור לדרך הנכונה? אני מרגישה ממש פגועה ומנוצלת.

תשובה

שלום

עשית מעשה חמור מאד, וטוב שאת מודעת לכך.

יש אפשרות לחזרה בתשובה, ע"י וידוי לד´ וחרטה בלב שלם, וקבלה כנה על עצמך שלא תשובי לכך.

כמו כן עלייך לבדוק היטב כיצד התגלגלו הדברים לידי המציאות הזו, ולטפל בכל המניעים שגרמו לזה. כגון נקודות מפגש שיש בהן ייחוד או חוסר שמירה על כללי דיבור ראויים וכו´.

מאותו אדם יש להתרחק מאד ולא לפגוש אותו בשום סיטואציה.

בהצלחה