נישואים של כהן לאישה שקיימה יחסים עם גוי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/02/16 22:56 יח באדר א'

שאלה

שלום,

חברה שלי נמצאת במערכת יחסים עם אדם שהוא כהן והם מאוד מאושרים ועושים אחד לשני טוב. הבעיה היא שחברתי קיימה בעברה יחסי מין עם גוי (השתמשו באמצעי מניעה) ולאחר בירור, גילינו שהם לא יכולים להינשא מפני שאז נפסלת כהונתו. האם קיימת דרך כלשהי בה יוכלו להינשא כדת וכדין מבלי שתיפסל כהונתו? חשוב לי לציין שהבחור שהוא כהן שכב בעבר עם גויה.

תודה על העזרה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם בני הזוג רוצים להתחתן עליהם לפנות לרושם הנשואין באזור ולהציג את הבעיה, והוא ידע כיצד לטפל בכך.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ